Vetooo!!

January 8, 2011 - by admin · Filed Under Blogi Leave a Comment 

Viime aikoina onkin painettu hommia pää märkänä. 10h päivässä on ollu keskimääräinen tatsi, josta suurin osa on menny sivuston päivittämiseen. Ollaan saatu tänne vedonlyöntipuolta kasvatettua ja se on ruennu itteäki sen verran kiinnostamaan, että taidanpa alottaa senki harrastamisen armon vuonna 2011 (itse asiassa alotettu jo). Viime kuu meni sen verran hyvin, että jo höyrypäissäni mietin et alotan sijoittamaan pikkusummalla rahastoihin ja jatkan sitä aina sillon ku rolli antaa periks. Päätin kuitenkin viime metreillä laittaa tämän summan sittenkin vedonlyöntiin ja katotaan vuoden päästä kumpi ois tuottanu enemmän.

Suoraan osakesijoituksiin muutamat sataset on ihan liian pieniä summia sijotettavaks, mutta rahastoihin sijotettuna niitä pääsee jännäämään ja seuraamaan ihan hyvin. Parhaimmassa tapauksessa tuotto voi olla tuollasta 100% vuodessa joissain yksittäistapauksissa enemmänkin, mutta pääsääntöisesti puhutaan kymmenistä prosenteista ja vieläpä alle 50. Oletetaan, että tuotto ois tuon 50% (tosi hyvä vuosituotto), niin vuodessa pääomaa, joka on siis 500e tällä hetkellä, sais kasvatettua 250e osakerahastoilla.

Vedonlyönnissä pelkillä bonusten hyväksikäytöllä pääsee 250e kuukaudessa niin kutsuttujen sure-betsien avulla. Sure-betsi toimii lyhyesti selitettynä siten, että pelaa bonuksen tarjoajalla tiettyä kohdetta kotivoittoon ja myy samalla esim. Betfairilla tätä samaa kotivoittoa suurin piirtein samalla kertoimella. Näin tulee hankkineeksi bonuksen verran vetorahaa. Tällä tavoin bonusten hyväksikäytöllä voi kasvattaa lähes riskittömästi omaa vetokassaansa. Näin aion myös tehdä.

Tuoton varianssi eli vaihtelevuus on varmasti suurempi vedonlyönnissä kuin rahastoissa. Vedonlyönnissä varianssia voi pienentää keskittymällä vain ylikertoimiin, joiden todennäköisyys on keskimääräistä suurempi, varioimalla panoksen suuruutta todennäköisyyksien mukaan sekä suojaamalla betsejä live-vedoissa.

Rahastoihin sijoittamisessa on se hyvä puoli, että niitä hoitavat niin kutsutut ammattilaiset ja jos sijoittaa

indeksirahastoihin niin pitkällä aikavälillä tasaisen tappavaa rahantuloa ei voi estää. Vedonlyönnissäkin voi turvautua ammattilaisen puoleen ja näin aion tehdäkin. Nään vetohommat sen verran työtä ja aikaa vaativana hommana ettei siinä ihan pystymetsästä “alanpa harrastamaan betsausta” -asenteella yli satasen palautusprosentteja nykästä. (Vedonlyönnistä täysin pihalla oleville mainittakoon, että palautusprosentti on se prosenttiosuus jonka tulet saamaan sijoittamastasi sadasta eurosta takaisin. Ellei palautusprosentti ole pitkällä aikavälillä vähintään sata, tulet häviämään alkuperäisen sijoituksesi varmasti. Edes yli 100% ei takaa ettet häviä kassaasi, mikäli pelaat liian isolla panoksella.)

Seuraavaksi asiaa tuotoista. Rahastoissa todella hyvällä vuosituotolla päästään siis noin 250e tuottoon. Vedonlyönnissä päästään bonuksilla jo samaan tuottoon kymmenen kertaa pienemmässä ajassa, mutta en ota tätä nyt huomioon tässä vaan sisällytän bonukset alkuperäiseen vetokassaani. Vetokassan suuruus nyt joulukuussa 2010 on siis €800 ja tavoitteena on lisätä tuohon puolet vuoden aikana. Mikäli lisään kassaan pääomaa vuoden aikana, tämän lisätyn pääoman tuottotavoite on myös 50%.

Suurin osa vedoista tullaan lyömään ilmaisvihjeiden pohjalta, joita olen jo koonnut suht kattavan listan eri lajeja. Tipsaajat ovat vuosia vedonlyöntiä harrastaneita (oman vetovihjefirman omistavia) ammattilaisia tai lahjakkaita uusia tulokkaita, jotka syystä tai toisesta tarjoavat ilmaistipsejä eri medioissa. Nyt siis nähdään voiko pitkällä aikavälillä jäädä vedonlyönnissä voitolle pelkillä ilmaisvihjeillä ja vieläpä yltämään samaan tuottoon kuin osakerahastoilla. Mikäli ostotipseihin turvaudutaan, se tullaan ilmoittamaan täällä ja vihjeiden hinta pienentämään vetojen tuotosta eli tuoton tulee olla tuo 50% kulujen jälkeen.

Tulen päivittämään tänne blogiini kaikki vetoni kertoimineen ja tuloksineen, joten jokainen voi tarkastella kuinka vetokassalle käy. Taktiikkana on pitää panokset pieninä noudattaen kassanhallintaa ja pelaten vain ja ainoastaan ylikertoimia jättäen ns. hupivedot kokonaan pois. Katki ei saa mennä varianssin takia ja en kyllä usko että näin käykään. Eli jos poikki mennään vuoden aikana niin sitten vika on ollut tipseissä  (ei tietenkään itse veikkaajassa ;) ).

Miten käy Kyylästäjän? Pystyykö rookie yllättämään kaikki ja lunastamaan hurjat tuottotavoitteensa??! Seuraa blogia niin näet. :)

Kyylästäjä

Leave a Reply