Sivutyönä huijaus

February 8, 2011 - by admin · Filed Under Blogi Leave a Comment 

Viikko Maltalla takana ja paikalliseen elämänmenoon tottuminen on sujunut kohtuullisen hyvin. Tällä hetkellä asustellaan tilapäismajoituksessa suht kaukana keskustasta, mutta myöhemmin tässä kuussa muutetaan seaview-kämppään pelipaikoille. :)

Paikalliset on tosi lunkia porukkaa. Niillä tosin, kuten muillakin etelän eläjillä, on hyvin usein varsinaisen ammatin lisäksi sivutyönä huijaus. Taksikuskit valitsee hyvin usein toiseksi ammatikseen suhmuroinnin ja varsinkin jos asiakkaaksi hyppää finski fisu niin turistireitti, laukkutaksa, yötaksa, sunnuntaitaksa tai mikä muu veruke tahansa riittää pompsauttamaan hintaa mukavasti ylöspäin.

Myös liittymänmyyjät tekee sivutöinään linssiin viilausta. Olin kuullut moneltakin “luotettavalta” taholta, että kännykän suojauksen purku maksaisi Suomessa ja Espanjassa noin 10-15 euroa. Maltalla, jossa hintataso muuten on Espanjan luokkaa, tämä homma maksoi 25 euroa. Livepelejä enemmän harjannut pokerikaveri sanoi, että myyjä katteli kovasti seinille ilmoittaessaan hinnan ja että niillä eleillä riverin kolmaskin barreli ois ollu must call. Finski fisu ojenti kiltisti 40e ja otti loput vaihtona takaisin.

Laitettiin viime lauantaina nettiä parin paikallisen jääkaappipakastinnettiasentajayhdistelmän kanssa ja kun homma oli allekirjotusta vaille valmis rupesin kyselemään salasanojen perään. Langattomissa neteissä kun yleensä on jonkunnäköiset salaukset ettei naapurit pääse siivellä facebookiin. Kaverit sano, ettei oltu tilattu langatonta yhteyttä. Tilaus hoitui meidän asunnonvälitys firman toimesta ja ilmeisesti niille ei tullu mieleen kysyä meiltä minkälainen netti pitäs asunnolle tilata. Noh, minä selitän ettei meillä ole kaapeleita ja että langaton on saatava. Toinen karpaaseista ottaa yhteyskokeilun pomolleen, neuvottelee uuden boksin asennuksen hinnan ja ilmottaa puhelun päätyttyä langattoman netin asennuksen maksavan 35e lisää. Kellotin tuohon kuluneen ajan ja yli 10 minuuttia siihen ei tärvääntynyt. Finski fisu kiittää asennuksesta, allekirjottaa paperit ja köyhtyy 35e lisää. Miesvuoret ottaa seuraavalla kahvitauolla paikalliset viinerit cafe latten kylkiäiseks ja nauravat samalla partoihinsa.

Tälläisiä kokemuksia tulee vähän väliä vastaan ja aina ei voi olla varma kuuluisiko asiasta nostaa meteli ja neuvotella hintaa halvemmaksi. Voihan se olla, että sitä vain tuntee tulevansa huijatuksi, mutta tässä asiassa kuten niin monessa muussakin, ei savua synny ilman tulta. Mitenkähän on laita Suomessa? Vedätetäänköhän tummempia kavereita samalla mitalla mitä meitä etelässä? Toisaalta miksi pitäisi, eihän Robin Hoodkaan vienyt rahoja köyhemmiltään. ;)

Kyylästäjä

Leave a Reply