Kyylästäjä Begins

January 8, 2011 - by admin · Filed Under Blogi Leave a Comment 

Ensimmäinen blogikirjotus SpungerShown ois nyt sitte tässä. Oon kirjotellu Scoop-nikillä jonkun verran efp.fi-foorumille ja jos ketä kiinnostaa niin sieltä voi käydä lukemassa mitä oon aiemmin kirjotellu. Oon pelaillu nyt noin vuoden verran pokeria todella aktiivisesti. Suurimmaksi osaksi pelaan Omaha High Lowta tasoilla $50 ja $100 ottaen shotteja ylöspäin silloin tällöin rollin ja paistien tarjotessa siihen mahdollisuuden.

Harrastuksiin kuuluu jalkapallo, kuntosalihikoilu, nyrkkeily, lukeminen sekä elokuvat. Pidän myös yllä kahta (spungershow.com, omaha8revealed.com) pokerisivustoa yhessä ystäväni kanssa ja aika kuluu kutakuinkin yllä mainittujen ja ulkonakäynnin :) parissa.

Halu kehittyä pokerissa on tosi kova ja tuntuu siltä että mitä enemmän pelistä ymmärtää sen kiehtovampaa se on. Viime aikoina oon tietosesti pyrkiny ottamaan pokerin pelinä ja kilpailuna. Pelinä, jossa on lupa tehä virheitä, kun opettelee uusia asioita.

Moni, niin kun itekkin suurelta osin vielä, ajattelee pokeria rahan kautta. Ensimmäinen pokeriin liittyvä mielikuva on yleensä raha oli se mielikuva sitten positiivinen (Sahamies-voitot) tai negatiivinen (pelatut talot). Kun ymmärtää, että pokerissa on kyse paljon muusta kuin rahasta, saa peli aivan toisia ulottuvuuksia. Pokeri on taito- ja älypeli, jossa raha on vain väline kilpailtaessa paremmuudesta.

Viimeset kolme kuukautta onkin ollu aiempaa erilaiset tämän taitopelin parissa, ainakin tuottokäppyrän osalta. Ensin mentiin heinäkuussa lujaa ylös ja EV:hen nähden otettiin runsaasti etumatkaa ja sit seuraava 50 päivää EV on ottanu tätä keulaa kiinni.

Runi vaikutti elokuussa peliinki ja tuli puskettua ja koppailtua käsillä, joilla näitä liikkeitä ei pitäs tehä. Korkein ja matalin kuukausitulos tuli napattua peräkkäisinä kuukausina, mutta koko ajan on ollu tunne et peli kehittyy. Syyskuu on jo hyvä kuu, vaikka vielä runnataan pahasti alle EV:n eli kai sitä jotain tekee oikeinkin.

Oon nyt osittain vaihtanu pelejä Ongamelle (Goal Win) ja heti ekasta sessiosta lähtien oon huomannu että ero iPokan ja Ongamen hillon välillä on SUURI. Tämä ei tee peleistä kummassakaan paikassa paremmaks tai huonommaks ku toisessa, vain erilaiseks. Ongamella mutulla veikattuna suurempi osa pelaajista tulee Pohjoismaista ja tämä näkyy pelaajien aggressiivisuutena sekä löysyytenä. Osittain löysyys myös johtuu siitä, että pelit on shortissa 5max ku ne iPokalla 6max. 3betit $25 tasolla on arkipäivää, kun näitä ei näe samassa mittakaavassa iPokan $50:kään. Pelaajat pelaa enemmän käsiä ja postflop näkee binin täysbluffeja monta joka sessiossa. Ongamella ollaan valmiita pistämään nippua keskelle ja gämbläämään huomattavasti iPokan hilloja enemmän. Uusi pelityyli vaikuttaa tosi mielenkiintoselta ja oon jo nyt oppinu joitain uusia kikkoja vaikka oon pelannuki vasta $25 ja $50 tasoilla.

Yks asia, joka täytyy ottaa huomioon pelattaessa löysempiä ja aggressiivisempia vihuja vastaan, on varianssi. Korkeamman varianssin myötä tuotot menee ylös ja alas nopeemmin ja sillo ku mennään alas ei pidä menettää hermojaan. Helpommin sanottu kuin tehty. Eilen just meinas palaa käämi kaverin kanssa, joka reissas pre kerran kerrasta ja napsutteli kiinni tottuneesti joka turnin tai viimestään riverin. En sano että se kaveri ois täys paisti, mutta kyllä sillä kävi lappuki.

Näillä eväillä jatketaan totuttelua Ongamen peleihin ja grindaillaan samalla vielä iPokallakin (VC Poker). iPokalla ei oo hirveesti vaihtelevuutta pelaajistossa ja sen takia siellä on mukava pelata. Siellä tietää muiden pelityylit niin ei hirveesti tarvii keskittyä  pelaajien opiskeluun vaan niiden heikkouksiin.

Onnea vaan kaikille peleihin ja SpungerShown toiselle ylläpitäjälle kovasti paljon synttärionnea!

Kyylästäjä

Leave a Reply