26.8.2011 Spungershow ja GambleGeneration.com

25.6.2011 Parempi myöhään, jos silloinkaan

21.3.2011 Liveturnauksia

12.3.2011 Unibet Open Malta

11.2.2011 Aivoista, meditaatiosta ja keskittymiskyvystä

Kyylästäjä kertoilee vähemmän tunnetusta tavasta saavuttaa etu pokeripöydissä.

8.2.2011 Sivutyönä huijaus

Kyylästäjän tarkastelussa etelän maiden suosituin sivutyö.

27.1.2011 Vedot pakkasella

Vetoseuranta päivitetty 26.1.2011 asti.

24.1.2011 Vetofilosofointia

Oli tapanani lueskella vetofilosofiaa aamunkoittoon.

20.1.2011 Bäk in Spain

Kyylästäjä tarinoi sademiehistä ja biittien värittämästä matkasta aurinkorannoille.

14.1.2011 Vetoseurantaa

Vedot päivitetty 6.1.2011 asti.

4.1.2011 Vetoseurannan päivitys

No niin, vihdoista viimein muljautin oman koneen käyntiin ja aloin viemään vetoja sexceliin. Tässä päivityksessä näkyy kaikki 26.12.2010 asti pelatut kohteet. Tuppaa vaan olemaan niin työlästä, hidasta ja tylsää näiden päivitysten tekeminen jälkikäteen, että loput laitan tänne loppuviikosta.

Tähän asti maksimipanos on ollu €16 eli vedonlyöntitermein yksi yksikkö on €1,6. Kassan ja itseluottamuksen kasvun seurauksena ;) ajattelin nostaa myös yksikköpanosta to €2,5. Tätä ei vielä tässä päivityksessä näy ja katotaan nyt mihin päin tää vielä keikahtaa.

Kannattaa muuten myös tarkkailla tuota kassankierrätystä (panokset yhteensä). Tähän mennessä 2,5 viikkoon se on kiertäny lähes kahesti. Kokonaisvoittojen suuruuteen vaikuttaa panoskoko, palautusprosentti sekä kassankiertonopeus eli palautusprosenttia pystyy kompensoimaan nopeammalla kassankiertonopeudella ja päinvastoin.

Vetoseuranta

Kyylästäjä

2.1.2011 Uusi vuosi, uudet kuteet!

Kohta kolme viikkoa vietetty koto-Suomessa ja lähinnä lomaillen. Pakkaset on pitäny sisällä ja tästä syystä on tullu luettua aika paljon. Pokkaaki oon pelaillu ja vetoja lyöny jokusen verran. Kerran on tullu käytyä jopa luistelemassakin! ;)

On aina hienoo olla Suomessa visahtamassa, vaikka oiski vähä kylmä. Onpahan ainaki jotain kerrottavaa etelän eläjille, jotka ei oo välttämättä lunta ja pakkasta nähneetkään. -30 astetta ja siitä hengissä selviäminen aiheuttaa paikallisissa alkuasukkaissa aina oikeutettua kunnioitusta. :)

Vetoseurantaa en oo kerenny päivittämään, koska en oo käyttäny omaa konetta lomalla ollenkaan. Katotaan jos ne sais tänne tällä viikolla. Sen verran voi ennakoida, että panostuksia on vähä nostettu ja sitä kautta runikni tietenki myös käänty ja esim. tämä viikonloppu oli tosi huono. Saa nähä vieläkö ollaan päälle sadan palautusprosentilla painamassa.

Vuosi on vaihtunu ja nyt ois taas aika lupailla kaikkee paikkaansa pitämätöntä itelle ja muille. Meikä on tässä tosi hyvä ja yleensä tavotteet vedetään niin tiukiks ettei tämmönen heleppoon elämään tottunu saavuta niistä ku korkeintaan puolet. Viime vuonna kävi samoin, mutta oon silti ihan tyytyväinen, vaikka ei niitä kaikkia tavotteita tullu ees yritettyä. hehe Ne tärkeimmät tuli saavutettua ja sen takia viime vuos jäi hyvinki plussalle.

Kehotan kaikesta huolimatta kaikkia laittamaan ylös omia tavoitteitaan ja ehkä keksimään jotain uutta näiden kuluneiden “tipaton tammikuu”, “lopetan karkin syönnin” ja “liikun väh kerran viikossa” lupausten tilalle. Ne voi olla varsin tarkkoja ja tiukkojakin. Tällä tavalla tulee jotain tehtyäkin, vaikka puolet jäis saavuttamattaki. ;)

Huikeeta Uutta Vuotta kaikille!!!

Kyylästäjä

17.12.2010 Vetoseuranta 2

90 betsiä takana ja pää vielä pinnalla.

Vetoseuranta

Kyylästäjä

12.12.2010 Ensimmäinen vetoseuranta

Niin kuin tuli eilisessä päivityksessä mainittua alotin männä viikolla vedonlyönnin. Niin kuin muutenkin sijoittamisessa kuuluisi tehdä, pistin siihen sellasen summan minkä voin jopa hävitä siihen. Häviäminen ei tietenkään ole tavote, kun tähän lähtetään vaan pienillä panostuksilla pikkuhiljaa virheistä oppien pidetään palautusprosentti vaikka väkisin päälle satasen.

Kolme päivää on nyt takana ja vetoja on lyöty yhteensä 23. Kohteita on otettu seuraavista sarjoista: Jääkiekon SM-liiga, KHL, NHL, Salibandyn MM-kisat, Valioliiga sekä NBA. Panoskoko vaihtelee keskimäärin 6-14e välillä yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Aston Villa oli monien mielestä lauantain helmi ja tankkasin sitä lisää puoliajalla tilanteessa 1-0 ajatuksena surettaa sitä myöhemmin myymällä Villaa pienemmällä kertoimella. Tätä ei kuitenkaan tarvinnut tehdä Villan tehtyä 2-0. Peli päättyi lopulta 2-1.

Vedot lähti hyvin liikkeelle ja huolimatta eilisen osumattomista kohteista ollaan ihan hyvin plussalla. Alla olevasta linkistä pääset katsomaan seurannan .pdf-muodossa.

Vetoseuranta

Tänään isketään La Ligaan ja Englannin Valioliigaan. Päivittelen seurantaa 1-2 kertaa viikossa, joten seuraava päivitys löytyy täältä todennäköisesti loppuviikosta.

Kyylästäjä

11.12.2010 Vetooo!!

Viime aikoina onkin painettu hommia pää märkänä. 10h päivässä on ollu keskimääräinen tatsi, josta suurin osa on menny sivuston päivittämiseen. Ollaan saatu tänne vedonlyöntipuolta kasvatettua ja se on ruennu itteäki sen verran kiinnostamaan, että taidanpa alottaa senki harrastamisen armon vuonna 2011 (itse asiassa alotettu jo). Viime kuu meni sen verran hyvin, että jo höyrypäissäni mietin et alotan sijoittamaan pikkusummalla rahastoihin ja jatkan sitä aina sillon ku rolli antaa periks. Päätin kuitenkin viime metreillä laittaa tämän summan sittenkin vedonlyöntiin ja katotaan vuoden päästä kumpi ois tuottanu enemmän.

Suoraan osakesijoituksiin muutamat sataset on ihan liian pieniä summia sijotettavaks, mutta rahastoihin sijotettuna niitä pääsee jännäämään ja seuraamaan ihan hyvin. Parhaimmassa tapauksessa tuotto voi olla tuollasta 100% vuodessa joissain yksittäistapauksissa enemmänkin, mutta pääsääntöisesti puhutaan kymmenistä prosenteista ja vieläpä alle 50. Oletetaan, että tuotto ois tuon 50% (tosi hyvä vuosituotto), niin vuodessa pääomaa, joka on siis 500e tällä hetkellä, sais kasvatettua 250e osakerahastoilla.

Vedonlyönnissä pelkillä bonusten hyväksikäytöllä pääsee 250e kuukaudessa niin kutsuttujen sure-betsien avulla. Sure-betsi toimii lyhyesti selitettynä siten, että pelaa bonuksen tarjoajalla tiettyä kohdetta kotivoittoon ja myy samalla esim. Betfairilla tätä samaa kotivoittoa suurin piirtein samalla kertoimella. Näin tulee hankkineeksi bonuksen verran vetorahaa. Tällä tavoin bonusten hyväksikäytöllä voi kasvattaa lähes riskittömästi omaa vetokassaansa. Näin aion myös tehdä.

Tuoton varianssi eli vaihtelevuus on varmasti suurempi vedonlyönnissä kuin rahastoissa. Vedonlyönnissä varianssia voi pienentää keskittymällä vain ylikertoimiin, joiden todennäköisyys on keskimääräistä suurempi, varioimalla panoksen suuruutta todennäköisyyksien mukaan sekä suojaamalla betsejä live-vedoissa.

Rahastoihin sijoittamisessa on se hyvä puoli, että niitä hoitavat niin kutsutut ammattilaiset ja jos sijoittaa

indeksirahastoihin niin pitkällä aikavälillä tasaisen tappavaa rahantuloa ei voi estää. Vedonlyönnissäkin voi turvautua ammattilaisen puoleen ja näin aion tehdäkin. Nään vetohommat sen verran työtä ja aikaa vaativana hommana ettei siinä ihan pystymetsästä “alanpa harrastamaan betsausta” -asenteella yli satasen palautusprosentteja nykästä. (Vedonlyönnistä täysin pihalla oleville mainittakoon, että palautusprosentti on se prosenttiosuus jonka tulet saamaan sijoittamastasi sadasta eurosta takaisin. Ellei palautusprosentti ole pitkällä aikavälillä vähintään sata, tulet häviämään alkuperäisen sijoituksesi varmasti. Edes yli 100% ei takaa ettet häviä kassaasi, mikäli pelaat liian isolla panoksella.)

Seuraavaksi asiaa tuotoista. Rahastoissa todella hyvällä vuosituotolla päästään siis noin 250e tuottoon. Vedonlyönnissä päästään bonuksilla jo samaan tuottoon kymmenen kertaa pienemmässä ajassa, mutta en ota tätä nyt huomioon tässä vaan sisällytän bonukset alkuperäiseen vetokassaani. Vetokassan suuruus nyt joulukuussa 2010 on siis €800 ja tavoitteena on lisätä tuohon puolet vuoden aikana. Mikäli lisään kassaan pääomaa vuoden aikana, tämän lisätyn pääoman tuottotavoite on myös 50%.

Suurin osa vedoista tullaan lyömään ilmaisvihjeiden pohjalta, joita olen jo koonnut suht kattavan listan eri lajeja. Tipsaajat ovat vuosia vedonlyöntiä harrastaneita (oman vetovihjefirman omistavia) ammattilaisia tai lahjakkaita uusia tulokkaita, jotka syystä tai toisesta tarjoavat ilmaistipsejä eri medioissa. Nyt siis nähdään voiko pitkällä aikavälillä jäädä vedonlyönnissä voitolle pelkillä ilmaisvihjeillä ja vieläpä yltämään samaan tuottoon kuin osakerahastoilla. Mikäli ostotipseihin turvaudutaan, se tullaan ilmoittamaan täällä ja vihjeiden hinta pienentämään vetojen tuotosta eli tuoton tulee olla tuo 50% kulujen jälkeen.

Tulen päivittämään tänne blogiini kaikki vetoni kertoimineen ja tuloksineen, joten jokainen voi tarkastella kuinka vetokassalle käy. Taktiikkana on pitää panokset pieninä noudattaen kassanhallintaa ja pelaten vain ja ainoastaan ylikertoimia jättäen ns. hupivedot kokonaan pois. Katki ei saa mennä varianssin takia ja en kyllä usko että näin käykään. Eli jos poikki mennään vuoden aikana niin sitten vika on ollut tipseissä  (ei tietenkään itse veikkaajassa ;) ).

Miten käy Kyylästäjän? Pystyykö rookie yllättämään kaikki ja lunastamaan hurjat tuottotavoitteensa??! Seuraa blogia niin näet. :)

Kyylästäjä

4.12.2010 Paistetta risukasaan

Marraskuu takana ja niin kun pitäs olla synkkää, niin tänä vuonna marrasq oli vuoden aurinkoisin kuu. Sain kotiutettua mukavasti pokerista ja paisutin sekä Goal Winin että Noxwinin tilit joululihavuuteen. Toisin sanoen tarkottaa sitä, että joulukuussa niistä voi sitten runin käännyttyä kuoppailla suurimman osan pois. Heheh

Alotin pelaamaan Entractionilla viiden kortin Hilloa ja ainakin alussa näytti siltä että siellä mitään muuta ookkaan kuin paisteja. Kuun loppua kohden rupes kivikkojakin löytymään, kun poikien palkat ja viikkorahat oli hävitty ensimmäisen kolmen viikon aikana paremmille pelaajille. Kuun alkupäivät on kyllä yleensä keskimääräistä parempia ajankohtia grindailla.

Tammikuussa olis Maltalle muutto edessä. Espanjassa tuleekin oltua siihen mennessä noin 11 kuukautta ja vaikka mieli tekis jäädä niin busineksien takia lähetään merta edemmäs kalaan. Maltan reissusta tulee varmasti mielenkiintonen ja kliseisesti sanottuna opettavainen.  Oon aivan varma, että sen jälkeen oon monella tapaa rikkaampi ;) ku ennen.

Uusiin maihin muutto on aina elämys. Vähä jännittää ja mielessä pyörii samat kysymykset: millasia ne ihmiset on, onko kallista, millasta ruoka on ja millasia ne paikalliset tyttäret on?? Muistan ku ekan kerran neljä vuotta sitten muutin Espanjaan asumaan, miten kaikki loksahti paikalleen ja vaikka kieltä ei osannu paljoakaan ni muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa oli helppo kommunikoida. Ja ne partyt!  Huhu!

Sitten valmistumisen jälkeen muutto Puolaan ja aivan toisenlainen kokemus. En oikein millään kotiutunu sinne ja poismuutto oli helppo valinta reilun vuoden jälkeen. Puolan reissussa parasta oli, että se aukas silmät sille mitä haluun tehä työkseni tai ehkä pikemminkin niin et tietää mitä ei haluu tehä. Siitä oon varma, ettei työ tule olemaan 9-17 toimistotyötä tästä lähtien tai sanotaan niin että kaikkeni teen sen eteen ettei sellasta tarvii enää tehä. Liian moni ihminen tekee vielä vuonna 2010 sellasta työtä, jota on pakko tehä ja josta ei nauti pätkääkään. Vuosi Puolassa anto mulle suurimman motivaation, ettei koskaan enää. Vuosi “oikeita töitä” kuulostaa lyhyeltä ajalta ja hätäseltä (päätökseltä), mutta en oo katunu hetkeäkään.

Meikälle iskee aina vähän väliä vimma johonkin aiheeseen ja niin on käyny nytkin. Viime aikoina oon ettiny tietoa neuro- ja aivotieteistä (en tiiä onko oikea suomennos tuo aivotieteet) ja kattonu paljon Google Tech Labin videoita aiheesta. Todella mielenkiintosta shittiä mielen sekä aivojen toiminnasta, stressin vähentämisestä ja meditoinnin ja neurotieteiden “symbioosista”. Jos vaan asennoituu aiheisiin ennakkoluulottomasti, näistä löytyy varmasti kikkoja jokapäiväseen elämään kuin myös pokeriin. Videoita voi hakea youtubesta hakusanalla “neurosciences”. Näistä seteistä vois kirjotella myöhemmin lisääkin.

Jos ei tuu kirjoteltua ennen jouluaattoa niin kaikille hyvät joulut!

Kyylästäjä

29.10.2010 Lomailua, pelailua ja monttua

Palasin Suomen/Italian reissulta reilu viikko takaperin ja sen jälkeen oon pelannu enemmän tunteja per päivä kuin koskaan ennen. 4-6 tiskiä kerrallaan 25-100 tasoilla ja lahoin tuloksin. Molemmat saitit, Goalwin ja VCPoker on runnannu kettuillen ja tuloksena pienoista lämpöä ja sen seurauksena hajonnut hiiri. Viimeset 70k handua pelkkänä rakeback warrionina alkaa syömään…

Oon kokeillu hieman aiempaa aggressiivisempaa peliä ja tuntuu että jatkossakin mennään tällä tyylillä, vaikka tulokset ei vielä mitään elektroluxusta ookkaan. Koko ajan on kuitenkin tunne että peli menee eteenpäin, vaikkakin hitaasti. Tän aggressivisemman pelityylin myötä on myös erittäin huonot koolit lisääntyneet. Se on osaltaan myös runin syytä, koska niin usein vedetään rivalla ohi et on pakko ajoittain tarkistaa ettei vaan bluffata. Ja yhtä usein ne nutsit siellä on. Joitain älyttömiä puskujaki löytyy, mut tää nyt varmaan vaan kuuluu asiaan. :)

Välillä on tosin tuntunu et joku pitää käsijarrua päällä. Oma tunne pelistä on se että kehistystä on tapahtunu, vaikka tulokset ei puhu sen puolesta. Syyskuu on osotus siitä et ilman yli ev:n runnaamistakin pystyn hyvään tulokseen tasoilla 50-100, mutta tästä huolimatta joku mättää.  Välillä softatki kaatuilee ja niiden takia menee isoja podeja sivu suun. Sanotaan, että fiilikset on kaksjakoset. Tuntuu hyvältä ku pystyy tekemään aiempaa parempia riidejä, mutta osaks myös huonon runin vaikutuksesta epävarmuus omista taidoista kummittelee taustalla.

Pokeri näemmä vaatii paljon enemmän henkistä työtä kuin kuvittelinkaan. Se ei riitä, että ymmärtää pöydän sisäsen psykologian ku siihen päälle pitäs osata pitää oma, pöytien ulkopuolinen, henkinen vireys kunnossa. Välillä tuntuu hiukka raskaalta, täytyy myöntää. Mut ajatus siitä, että pitäs palata ”oikeisiin, 8-16” töihin, saa jaksamaan taas seuraavan sesarin vaikka kuuppaan tuliski. :)

Joka tapauksessa seuraavat puolitoista kuukautta pelataanki sitten paljo ja jouluna pidetään taas pidempi loma Suomessa. Perinteistä joulupäivä-töryä ootellessa. :)

Kyylästäjä

23.9.2010 Kyylästäjä Begins

 

Ensimmäinen blogikirjotus SpungerShown ois nyt sitte tässä. Oon kirjotellu Scoop-nikillä jonkun verran efp.fi-foorumille ja jos ketä kiinnostaa niin sieltä voi käydä lukemassa mitä oon aiemmin kirjotellu. Oon pelaillu nyt noin vuoden verran pokeria todella aktiivisesti. Suurimmaksi osaksi pelaan Omaha High Lowta tasoilla $50 ja $100 ottaen shotteja ylöspäin silloin tällöin rollin ja paistien tarjotessa siihen mahdollisuuden.

Harrastuksiin kuuluu jalkapallo, kuntosalihikoilu, nyrkkeily, lukeminen sekä elokuvat. Pidän myös yllä kahta (spungershow.com, omaha8revealed.com) pokerisivustoa yhessä ystäväni kanssa ja aika kuluu kutakuinkin yllä mainittujen ja ulkonakäynnin :) parissa.

Halu kehittyä pokerissa on tosi kova ja tuntuu siltä että mitä enemmän pelistä ymmärtää sen kiehtovampaa se on. Viime aikoina oon tietosesti pyrkiny ottamaan pokerin pelinä ja kilpailuna. Pelinä, jossa on lupa tehä virheitä, kun opettelee uusia asioita.

Moni, niin kun itekkin suurelta osin vielä, ajattelee pokeria rahan kautta. Ensimmäinen pokeriin liittyvä mielikuva on yleensä raha oli se mielikuva sitten positiivinen (Sahamies-voitot) tai negatiivinen (pelatut talot). Kun ymmärtää, että pokerissa on kyse paljon muusta kuin rahasta, saa peli aivan toisia ulottuvuuksia. Pokeri on taito- ja älypeli, jossa raha on vain väline kilpailtaessa paremmuudesta.

Viimeset kolme kuukautta onkin ollu aiempaa erilaiset tämän taitopelin parissa, ainakin tuottokäppyrän osalta. Ensin mentiin heinäkuussa lujaa ylös ja EV:hen nähden otettiin runsaasti etumatkaa ja sit seuraava 50 päivää EV on ottanu tätä keulaa kiinni.

Runi vaikutti elokuussa peliinki ja tuli puskettua ja koppailtua käsillä, joilla näitä liikkeitä ei pitäs tehä. Korkein ja matalin kuukausitulos tuli napattua peräkkäisinä kuukausina, mutta koko ajan on ollu tunne et peli kehittyy. Syyskuu on jo hyvä kuu, vaikka vielä runnataan pahasti alle EV:n eli kai sitä jotain tekee oikeinkin.

Oon nyt osittain vaihtanu pelejä Ongamelle (Goal Win) ja heti ekasta sessiosta lähtien oon huomannu että ero iPokan ja Ongamen hillon välillä on SUURI. Tämä ei tee peleistä kummassakaan paikassa paremmaks tai huonommaks ku toisessa, vain erilaiseks. Ongamella mutulla veikattuna suurempi osa pelaajista tulee Pohjoismaista ja tämä näkyy pelaajien aggressiivisuutena sekä löysyytenä. Osittain löysyys myös johtuu siitä, että pelit on shortissa 5max ku ne iPokalla 6max. 3betit $25 tasolla on arkipäivää, kun näitä ei näe samassa mittakaavassa iPokan $50:kään. Pelaajat pelaa enemmän käsiä ja postflop näkee binin täysbluffeja monta joka sessiossa. Ongamella ollaan valmiita pistämään nippua keskelle ja gämbläämään huomattavasti iPokan hilloja enemmän. Uusi pelityyli vaikuttaa tosi mielenkiintoselta ja oon jo nyt oppinu joitain uusia kikkoja vaikka oon pelannuki vasta $25 ja $50 tasoilla.

Yks asia, joka täytyy ottaa huomioon pelattaessa löysempiä ja aggressiivisempia vihuja vastaan, on varianssi. Korkeamman varianssin myötä tuotot menee ylös ja alas nopeemmin ja sillo ku mennään alas ei pidä menettää hermojaan. Helpommin sanottu kuin tehty. Eilen just meinas palaa käämi kaverin kanssa, joka reissas pre kerran kerrasta ja napsutteli kiinni tottuneesti joka turnin tai viimestään riverin. En sano että se kaveri ois täys paisti, mutta kyllä sillä kävi lappuki.

Näillä eväillä jatketaan totuttelua Ongamen peleihin ja grindaillaan samalla vielä iPokallakin (VC Poker). iPokalla ei oo hirveesti vaihtelevuutta pelaajistossa ja sen takia siellä on mukava pelata. Siellä tietää muiden pelityylit niin ei hirveesti tarvii keskittyä  pelaajien opiskeluun vaan niiden heikkouksiin.

Onnea vaan kaikille peleihin ja SpungerShown toiselle ylläpitäjälle kovasti paljon synttärionnea!

Kyylästäjä